juni 16, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Veilig opslaan van je Bitcoins

Bitcoins kopen is eenvoudig te doen bij een van de dienstverleners, maar het zoek naar een goede Bitcoin wallet om ze op te slaan is een ander verhaal. De meeste gebruikers vinden het een uitdaging om de Bitcoins zelf te beheren. Iedereen is anders, wat de een makkelijk vindt kan voor de ander erg omslachtig zijn. Het testen alvorens een wallet te gebruiken is ook aan te raden. We kunnen wel verklappen dat een hardware wallet de beste oplossing is, een smartphone of computer is namelijk redelijk eenvoudig te kraken door een hacker.

Wallet voor je smartphone

Bitcoin wallet

Bitcoin wallets voor een smartphone zijn speciaal gemaakt zodat je zonder Bitcoins te beheren ze wel kan kopen. Een derde partij beheert in veel gevallen de veilige opslag. Het grote voordeel is dat als je telefoon wordt gehackt de Bitcoins niet gestolen kunnen worden. Nadeel is echter wel dat je ze ook niet kunt verzenden uit veiligheidsoverwegingen, alleen kopen en verkopen is mogelijk voor euro’s of een andere cryptomunt. Bottle Pay is een prima wallet app waarvoor je geen technische kennis nodig hebt.

Hoe werkt een wallet eigenlijk?

Bitcoin wallet

Je kunt een Bitcoin wallet vergelijken met een softwareprogramma, de software beheert de sleutels die nodig zijn voor het ontvangen en verzenden van Bitcoins. De privé sleutel waar jij alleen in het bezit van bent, geeft toegang tot de Bitcoins om deze te versturen naar een publieke sleutel van een andere wallet. Helaas zijn de gegevens over je privésleutel eenvoudig te hacken al geloven veel mensen dit niet. Het belangrijkste van je wallet is je privésleutel. Een hardware wallet is de veiligste optie, deze kun je koppelen aan je smartphone of computer.