juni 20, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Beginnen met duurzaam ondernemen: 5 tips

duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen hoeft helemaal niet lastig te zijn. Het is vooral belangrijk om gewoon lekker te beginnen. Een goedkope container op Bedrijfsafval.nl regelen is alvast een goede stap. We geven je daarbij graag nog eens 5 tips die je direct kan toepassen. Door deze praktische tips maak je het gemakkelijker om vandaag nog te beginnen.

1. Simpel maar doeltreffend

Het is slim om met enkele simpele maar doeltreffende stappen te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de verlichting door ledlampen. Zet ook het licht uit als er niemand in de ruimte aanwezig is. Ga aan de slag met waterbesparende kranen en toiletten en zorg dat elk apparaat dat vervangen moet worden een zuinigere opvolger krijgt. Dit zijn allemaal simpele stappen die veel opleveren.

2. Duurzaam transport

Zorg ook dat het transport van mensen en goederen op een meer duurzame manier wordt verzorgd. Denk aan medewerkers die met het OV of op de fiets komen. De treinen zijn bijvoorbeeld heel duurzaam. Kijk ook wat er mogelijk is met elektrische auto’s en busjes om goederen te vervoeren.  Daarmee kan je dus ook zorgen dat de druk op het milieu van jouw bedrijf een stuk lager wordt.

3. De juiste wijze van inzamelen

De juiste wijze van afval inzamelen speelt ook een hele grote rol. Een goede restafvalcontainer op Bedrijfsafval.nl vinden kan al een groot verschil maken. Zo kan je zorgen dat al het afval op de juiste plek terechtkomt. Het is ook aan te raden om al bij de bron te scheiden. Door zelf alles gescheiden aan te leveren is veel meer te recyclen en voor hergebruik in te zetten. Dit is voor de hele maatschappij van waarde.

4. De juiste leveranciers kiezen

Het is slim om de juiste leveranciers te kiezen. Kijk dan niet alleen naar het ruimste aanbod en de laagste prijs. Kijk ook naar de werkwijze van de leveranciers en in welke mate duurzaamheid daarin een rol speelt. Alleen op die manier heeft het ook nut wat je zelf aan duurzaamheid doet met je onderneming. Je wilt wel zorgen dat je onderdeel wordt van een duurzame keten. 

5. Voorzichtig met printen

Er was een tijd waarin printen heel normaal was. Het is namelijk zo dat heel veel documenten ook gewoon digitaal te delen zijn met alle betrokkenen. Dat betekent dus dat printen helemaal niet nodig is en papier besparen eigenlijk wel heel gemakkelijk wordt. Dit is essentieel.