juni 12, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

De nieuwe helmplicht: waarom en wat je moet weten

Vanaf 1 januari 2023 is het verplicht om een helm te dragen op je scooter. De reden hiervoor is dat er steeds meer ongelukken gebeuren met scooters. In dit artikel wil ik je vertellen over deze nieuwe helmplicht en waarom deze wordt ingevoerd. Daarnaast ga ik in op de voordelen van het dragen van een helm en waar je de juiste scooterhelm kan kopen.

Waarom wordt er een helmplicht ingevoerd?

De scooter is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt door het gemak van het vervoer: je bent snel en flexibel. Daarnaast is een scooter vaak goedkoper in aanschaf dan een auto. Het nadeel van scooters is dat ze minder bescherming bieden dan een auto. Dit betekent dat je sneller gewond raakt bij een ongeluk met een scooter.

Uit onderzoek blijkt dat het dragen van een helm de kans op letsel bij een ongeluk met 30% verkleint. Daarom heeft de overheid besloten om vanaf 2023 een helmplicht in te voeren voor scooterrijders.

Wat zijn de voordelen van het dragen van een helm?

Naast dat het dragen van een helm je beschermt bij een ongeluk, heeft het ook nog andere voordelen. Zo houdt een scooterhelm je hoofd koeler tijdens het rijden en beschermt hij je ogen tegen zon, wind en insecten. Ook is het dragen van een helm verplicht als je scooter rijlessen wilt volgen of een scooter praktijktest wilt doen.

Waar kan je het beste een scooterhelm kopen?

Een scooterhelm kan je kopen bij verschillende sport- en motorzaken, maar ook online. Scootercentrum in Reeuwijk is dé scooterzaak voor scooterhelmen en scooter accessoires. Scootercentrum biedt scooter helmen voor ieder budget en heeft een ruim assortiment van topmerken, zoals Shark, LS en Caberg.

Klik hier om direct naar de scooterhelmen van Scootercentrum te kijken online.

Of kom langs in de winkel om je te laten adviseren door een van onze scooterhelm experts. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte helm voor jou en je scooter!

Meer verhalen zoals dit