juni 12, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Dé reden om zo snel mogelijk van een negatief BKR af te komen

handen worden geschut met geld in de handen

Wanneer je een telefoonabonnement met telefoon afsluit, heb je mogelijk de vraag gehad of je BKR geregistreerd bent. Verschillende partijen kunnen hier om vragen. Een negatieve BKR registratie kan vervelende gevolgen hebben. Bij het Bureau Kredietregistratie worden kredietovereenkomsten van een bedrag tussen de € 500 en € 125.000  met een looptijd van meer dan drie maanden geregistreerd. Een negatief BKR registratie kan vervelende gevolgen hebben. Het is dan ook belangrijk om zo snel mogelijk van je BKR registratie af te komen. In dit artikel leggen we de nadelen van een negatieve BKR registratie uit. 

Lastiger hypotheek aanvragen

Er bestaan twee soorten BKR registratie. Een positieve en een negatie BKR registratie. Wanneer je BKR geregistreerd bent, hoeft dit niets te betekenen voor een hypotheekaanvraag. Zeker niet wanneer je de lening elke maand netjes betaald. Echter wordt de BKR registratie een probleem wanneer je verzuimt te betalen. De BKR registratie wordt dan negatief. Met een negatieve BKR registratie op je naam is het lastiger om een hypotheek aan te vragen. De bank kan namelijk zien dat je je lening niet netjes betaalt, hebt. Ook wanneer je een nieuwe telefoon op afbetaling wil kopen of een creditcard wil aanvragen, kan de negatieve registratie voor problemen zorgen. 

Blijf uit de problemen!

De negatieve BKR registratie blijft vijf jaar lang staan. Daarom is het belangrijk om te proberen zo’n registratie te voorkomen. Heb je toch een brief ontvangen waarin staat dat je negatief geregistreerd staat? Dan is het goed om na te gaan of je volgens de stappen bent aangemeld. Volgens de reglementen moeten partijen je eerst nog een schriftelijke waarschuwing sturen. Hierin moet staan dat wanneer je verzuimt te betalen, dit leidt tot een melding bij het BKR. Wil je meer Meer over BKR verwijderen via Dynamiet weten? Bekijk dan de website! Zij hebben ervaring in het verwijderen van BKR en weten precies wat de eisen zijn!