juni 20, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

De voordelen van een creditcard

Veel experts op het gebied van persoonlijke financiën raden ons af om creditcards te gebruiken. Het gebruik van een creditcard zorgt er vaak voor dat je meer gaat consumeren. Dit kan kloppen, want onverantwoord gebruik van creditcards kan tot schulden leiden. Als je verstandig met een goedkope creditcard omgaat, kan het een voordelige betaalmethode zijn. Betalen met een creditcard biedt meer voordelen dan het gebruik van een debetkaart. Het kan ook contante transacties verminderen. Je kunt je creditcard gebruiken voor dagelijkse aankopen. Creditcard is anders dan een debetkaart omdat deze niet is gekoppeld aan je betaalrekening. Wanneer je een creditcard aanvraagt, heb je een kredietlimiet als maximaal tegoed dat je kunt gebruiken om een ​​aankoop te doen. Ben je geïnteresseerd in het gebruik van een creditcard? Hier zijn enkele voordelen die je kunt krijgen.

Beloningen verdienen en geld terug

Veel banken bieden bonussen voor creditcard aanvragers. Je kunt zelfs een gratis kredietkaart krijgen. Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd, krijg je soms een bonus. Bovendien kun je elke keer dat je je creditcard voor een transactie gebruikt, beloningspunten krijgen. Je kunt de beloningspunten verzamelen en deze inwisselen voor cadeaubonnen, reizen of merchandise. De bonuspunten kunnen worden verdiend door uitgaven in boodschappen, restaurants of benzine. Je kunt ook geld terugkrijgen als je je aankoop met een creditcard betaalt. Wanneer je de creditcard bij een bepaalde handelaar gebruikt, kun je 1% of 2% van de aankopen terugkrijgen.

Veiligheid tegen fraude

Creditcards zijn een veilige betaalmethode. Het is ook veiliger dan een pinpas. Je kunt schade door fraude voorkomen. Wanneer je betaalpas wordt gestolen, kun je het geld direct verliezen. Dit gebeurt echter niet wanneer je een creditcard gebruikt. Wanneer de dief je creditcard frauduleus gebruikt, verlies je je geld niet. In dit geval hoef je alleen de bank die je creditcard uitgeeft op de hoogte te stellen van de fraude. Het creditcard netwerk biedt geen aansprakelijkheidsdekking voor elke ongeautoriseerde aankoop. Het is bedoeld om het gebruik van creditcards in plaats van contant geld aan te moedigen.

Universele acceptatie

Sommige aankopen accepteren mogelijk geen debetkaarten. Wanneer je bijvoorbeeld een hotel boekt of een auto huurt, kun je deze eenvoudig met de creditcard betalen. Sommige hotels en verhuurbedrijven geven er de voorkeur aan om de betaling met een pinpas te accepteren, omdat het gemakkelijker is om schade aan de klanten in rekening te brengen. Een creditcard is handig als je naar het buitenland gaat. De meeste bedrijven in het buitenland accepteren je creditcard. Het is echter mogelijk dat ze je bankpas niet accepteren, zelfs niet als je een grote bank zoals Visa of Mastercard hebt. Zelfs als een creditcard voordelig is, moet je deze verstandig gebruiken. Een creditcard is mogelijk geen goede optie als je het creditcardsaldo niet op tijd kunt betalen. Je moet het niet gebruiken als je de neiging hebt om meer te kopen dan je je kunt veroorloven.