juni 23, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Hoe kun je schade verhalen na een verkeersongeval?

Als gevolg van een verkeersongeval kun je heel wat schade oplopen. Alle schade die direct of indirect voortkomt uit het verkeersongeval noemen we ook wel letselschade. Is een andere partij voor deze schade verantwoordelijk? Dan kun je de schade op deze partij verhalen. Maar hoe kun je nu eigenlijk precies de schade verhalen na een verkeersongeval? In dit artikel vertellen we je hier meer over.

  1. Maak een overzicht van alle letselschade kosten

Zorg ervoor dat je alle letselschade kosten bijhoudt. Hierbij kun je denken aan ziekenhuiskosten en medicatiekosten, maar ook aan de waarde van je voertuig of je spullen die zijn beschadigd. Ook kosten voor huishoudelijke hulp, verminderde no-claim korting en kosten als gevolg van arbeidsongeschiktheid mag je hierbij optellen. Maak hier een duidelijk overzicht van en zoek hier zoveel mogelijk facturen, bonnetjes en bewijzen bij.

  1. Huur een letselschadespecialist in

Het is altijd aan te raden om een letselschadespecialist in te huren. Een letselschadeadvocaat is niet altijd nodig, maar een letselschadespecialist kan je wel met veel zaken helpen. Zo kan deze persoon je overzicht bekijken en ontdekken of er nog meer kosten zijn die je mee kunt rekening in de schadevergoeding. Daarbij stelt een letselschadespecialist de tegenpartij voor jou aansprakelijk.

  1. Start indien nodig een rechtszaak

Zodra je letselschadespecialist de tegenpartij aansprakelijk heeft gesteld, kan deze partij hier op drie manieren op reageren. Ze kunnen volledige schuld bekennen, gedeeltelijk schuld bekennen of schuld ontkennen. Als de tegenpartij gedeeltelijk schuld bekent of schuld ontkent, kun je een rechtszaak aanspannen om je schadevergoeding alsnog te krijgen. Dit kun je het beste samen met een letselschadeadvocaat doen.

Meer verhalen zoals dit