juni 16, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Jouw onderneming verbeteren door te luisteren naar anderen

spreker

spreker

Ondernemers krijgen nog wel eens het verwijt dat ze last hebben van tunnelvisie. Dit wil zeggen dat ze enkel vanuit hun eigen visie toewerken naar een bepaalde oplossing. Juist in dit geval kan het heel waardevol zijn om te luisteren naar de mening of ideeën van anderen. In deze blog lees je waarom het inhuren van een spreker voordelen kan hebben voor jouw onderneming.

Verschil tussen Dagvoorzitter en een Spreker

Organiseer je een evenement voor jouw onderneming, dan kun je er voor kiezen om een spreker in te huren. Een (gast)spreker neemt je tijdens zijn lezing mee in een specifiek onderwerp. Hierbij vertelt hij of zij over de nieuwste innovaties, veranderingen binnen de sector of vertelt over zijn of haar eigen ervaringen. Ook anekdotes passeren regelmatig de revue. Een dagvoorzitter daarentegen kun je het beste zien als de host van je evenement. Een dagvoorzitter is als het ware de presentator van je evenement.

Spreker uit welke categorie?

Het voordeel van een spreker of dagvoorzitter inhuren is dat deze persoon absoluut niet actief hoeft te zijn in dezelfde sector als jouw onderneming. Het kan bijvoorbeeld heel inspirerend zijn om een (voormalig) topsporter op jouw event uit te nodigen. Topsporters hebben misschien geen enkel raakvlak met jouw onderneming of de sector waarbinnen jouw onderneming actief is. Toch kunnen topsporters heel goed vertellen over het creëren van een topsportklimaat, hoe kun je jezelf motiveren om iedere dag alles te geven? Hoe ga je om met tegenslagen? Hoe inspireer je de rest van jouw team of onderneming om tot het uiterste te gaan? Wanneer je een spreker wil hebben op jouw evenement, dan kan ervaring binnen jouw sector waardevol zijn, echter is het geen absolute must!

Webinars door Sprekers

Het is natuurlijk niet zo dat je een (gast)spreker of dagvoorzitters enkel kunt boeken om fysiek op jouw event aanwezig te laten zijn. Verschillende sprekersplatformen werken vandaag de dag ook met webinars. Bij een webinar geeft een spreker zijn lezing in een online omgeving. Kortom, ook sprekers en sprekersplatformen gaan met de tijd mee!