juni 12, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Manieren om plastic afval in jouw bedrijf te verminderen

plastic afval

Voor ondernemers is het steeds duidelijker dat duurzaamheid een belangrijke marketingstrategie kan zijn. Het is dus niet zo dat groen denken alleen maar voordelen voor het klimaat biedt. Het kan ook zakelijk het nodige opleveren. Consumenten zoeken bijvoorbeeld bewust naar duurzame bedrijven en ecovriendelijke opties. De vraag naar deze producten en diensten stijgt en daar moet je als ondernemer in mee. Zo laat je bedrijfsafval door MilieuServiceNederland afvoeren. Daarnaast kan je andere dingen ook toepassen in het bedrijf.

Beter omgaan met verpakkingen

Als het gaat om inpakmaterialen, dan levert dit vaak veel plastic afval op. Wanneer je dit vervangt door ander materiaal, dan is dat slim. Soms is dit niet mogelijk. Dan is het aan te raden om te onderzoeken wat de laagste hoeveelheid plastic is waarmee je een product kan inpakken. Zo kan je de hoeveelheid afval sterk terugdringen. Dit kan je op alle mogelijke manieren doen.

Beter leren recyclen

Recyclen is niet nieuw. Dit is al tientallen jaren een gebruikelijke optie. Het is echter wel zo dat de mate van hergebruik nog veel groter kan en dat ook niet altijd even goed duidelijk is hoe groot de impact kan zijn. Er zijn talloze materialen die een tweede leven kunnen krijgen, dus maak hier ook gebruik van. Recyclen kan bovendien op heel veel verschillende manieren.

Minder verpakken

Het ging eerder al over het terugdringen van plastic als verpakking. Dit kan je echter natuurlijk ook doortrekken naar alle andere soorten materialen die je voor verpakking gebruikt. Kijk naar het ontwerp van je verpakking en kijk naar de materialen die je gebruikt. Als je dit weet te minimaliseren tot het hoognodige, dan levert dit enorm veel voordeel op. Niet alleen qua kosten, maar ook wat het opbrengt. Natuurlijk kijk je vooral ook naar manieren om de hoeveelheid wikkelfolie zo veel als mogelijk terug te dringen op pallets.

Kijk naar de alternatieven

Wanneer je niet met minder materiaal kan inpakken, kijk dan vooral naar andere opties. Misschien zijn er andere materialen die je kan gebruiken. Misschien zijn er andere vormen van vervoeren. Wanneer je bijvoorbeeld meerdere producten verplaatst, dan kan je duurzaam golfkarton in plaats van plastic gebruiken voor de stabilisatie. Wanneer je dit soort zaken direct toepast, dan zal je merken dat je meer consumenten aantrekt. Ook zal je merken dat de kosten die je maakt heel snel omlaag gaan. Zo heb je er dus op twee manieren voordeel van als ondernemer.

Meer verhalen zoals dit