juni 16, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Snel leren spreadsheets maken met de Excel cursus gevorderden

Fabius opleidingen is bekend vanwege het grote aantal computercursussen waarin cursisten leren omgaan met veelgebruikte kantoorsoftware. De Excel cursus gevorderden is daar een mooi voorbeeld van. In de trainingen wordt zeer praktijkgericht te werk gegaan. De cursisten leren vooral de dingen die ze in de dagelijkse praktijk nodig hebben. De meer exotische functies van de software wordt buiten beschouwing gelaten. In de Excel cursus gevorderden wordt al enige basiskennis van Excel verondersteld. In slechts vier bijeenkomsten van drie uur leer je onder anderen hoe je spreadsheets fraai kunt vormgeven en hoe je taken kunt automatiseren.

Wat leer je precies in de Excel cursus gevorderden?

In de Excel cursus gevorderden leer je hoe je een eenvoudige spreadsheet kunt ombouwen naar een professioneel ogend product. Er wordt onder anderen ingegaan op de opmaak, het gebruik van sjablonen, macro’s, statistische en rekenkundige functies, zoekfuncties, het gebruik van formules en het nut van geneste functies. De lessen worden door een ervaren docent aan de individuele cursisten gegeven. Als je vragen hebt of dingen niet begrijpt kun je dus meteen om extra uitleg vragen. Op de cursuslocatie maak je gebruik van een laptop van Fabius. Daarmee wordt voorkomen dat de software niet correct functioneert doordat er conflicterende software op de laptop is geïnstalleerd.

Praktische informatie over de Excel cursus gevorderden

De Excel cursus gevorderden bestaat uit vier bijeenkomsten van drie uur. In principe wordt de cursus vier weken achter elkaar gegeven. Maar als je de cursus sneller wilt afronden kun je ook twee bijeenkomsten per week volgen. Houd er wel rekening mee dat je elke bijeenkomst huiswerk mee krijgt en dat kost ongeveer een dagdeel aan tijd per keer. Als bewijs dat je de cursus met succes hebt afgerond ontvang je aan het eind van de laatste bijeenkomst een certificaat.

Meer verhalen zoals dit