juni 20, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Wat kan een configurator 3D me opleveren?

Volg jij de ontwikkelingen op de voet en vraag je je af wat een configurator 3D voor je kan betekenen? Dat kunnen we ons voorstellen en dat is precies de reden dat we dit artikel hebben geschreven. 3D technieken zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij en de ontwikkelingen gaan hard. Steeds meer bedrijven ontdekken de waarde hiervan en implementeren 3D in hun bedrijf. En dat is niet voor niks. Met de komst van de digitale beelden die levensecht uitzien staan  we aan de vooravond van een nieuw tijdperk, ook voor het bedrijfsleven. Lees snel verder om te ontdekken wat deze ontwikkeling voor jouw bedrijf kan doen.

Meer klanten

Een configurator 3D levert jou meer klanten op. Gegarandeerd. Daar hoeven we niks meer aan toe te voegen, dat is een feit. Jouw webshop wordt nooit meer hetzelfde na het invoeren van 3D modellen en je wilt ook niet meer terug. Klanten zullen je dankbaar zijn voor de investering die je doet en je belonen met een flinke groei aan bestellingen. Waarom? Omdat je klanten het gevoel geeft dat ze bij je op bezoek zijn in een fysieke winkel en de producten kunnen zien zoals ze er in het echt ook uit zien. En dat nodigt uit tot kopen.

Sneller conversie met configurator 3D

Met een configurator 3D zullen klanten veel sneller besluiten om een product te kopen. Twijfelende klanten zijn voorgoed verleden tijd. Er is ook geen twijfel meer als je werkt met 3D producten. Je klanten kunnen alle modellen zien, alle varianten en alle kleuren. Dus weten ze ook welke varianten ze niet leuk vinden en welke wel. De producten zien er levensecht uit en dat maakt het bestellen heel eenvoudig. Een paar klikken en klaar. De klant blij en jij ook.

Minder retouren

Omdat met een configurator 3D de producten er zo echt uitzien voorkom je teleurstellingen achteraf. Het product kan in het echt bijna niet meer tegenvallen want klanten hebben al een levensechte versie gezien. Dus als de bestelling bezorgd is zie je alleen nog blije gezichten en hoeven er nog maar weinig bestellingen retour. Dat bespaart je een hoop handlingkosten voor retouren en maakt het aantal tevreden klanten alleen maar groter. Minder retouren zijn altijd goed voor je organisatie en voor je klanten is het ook heel prettig. Geen gedoe meer om de producten opnieuw in te pakken en de doos af te leveren bij een afgiftepunt.

Loyale klanten met configuration 3D

Je klanten zullen laaiend enthousiast zijn als je een configurator 3D gaat gebruiken voor je webshop. Het is een feest om door een digitale shop te wandelen en alle producten bijna levensecht te kunnen bekijken. Je klanten willen graag bij je terugkomen voor een bezoek en zullen keer op keer een bestelling plaatsen. Daar hoef jij verder nog maar weinig aan te doen. Jouw enige taak is het om nieuwe producten in 3D aan je shop toe te voegen en de beleving van een bezoek zo gaaf mogelijk te maken. Bezorg je klanten de wauw-factor en ze zullen bij je blijven terugkomen.