juni 16, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Wat u moet weten over een legionella filter

Wat u moet weten over een legionella filter? Dat leest u hier!

Het filteren van water is een zeer belangrijke stap om water veilig te maken voor consumptie, maar ook voor overig gebruik. Water kan bacteriën en verschillende micro-organismen bij zich dragen en daarom moeten extra stappen worden ondernomen om ervoor te zorgen dat het water veilig is voor gebruik. Waarvoor u het water wilt gebruiken kan de vereiste zuiverheidsgraad bepalen. Misschien maakt u zich geen zorgen over de zuiverheid van het water dat u gebruikt om uw gazon te besproeien, maar u wilt absoluut geen water binnenkrijgen dat schadelijke micro-organismen bevat.

Legionella is een van die schadelijke micro-organismen die in water kunnen voorkomen. In dit artikel zullen we zien wat legionella is en hoe een legionella filter de veiligheid van uw water kan verbeteren.

Hoe een legionella filter de veiligheid van water kan verbeteren

Legionella is een door water overgedragen ziekteverwekker die ernstige infecties van de luchtwegen kan veroorzaken, waaronder een ernstige longontsteking die bekend staat als de veteranenziekte. Legionella komt voor in de bodem en in het water en er zijn minstens 50 soorten geïdentificeerd. Legionella kan in het menselijk lichaam terechtkomen door het drinken van water uit besmette bronnen of door het inademen van nevels met het organisme. De meeste mensen die aan deze bacterie worden blootgesteld, worden niet ziek. Maar omdat iemand ernstig ziek kan worden van blootstelling, is er een goede reden om risicomijdend te zijn.

De bacterie kreeg haar naam na een uitbraak in 1976 waarbij ongeveer 231 mensen ziek werden en 34 doden vielen. In 1977 werd de bacterie geïdentificeerd als de veroorzaker en kreeg vervolgens de naam Legionella. De amoebe dient gewoonlijk als gastheer voor de Legionella. Wanneer de legionella door de amoebe wordt opgenomen, wordt hij niet verteerd, maar vermenigvuldigt hij zich in de vacuole. Wanneer de Legionella een bepaalde dichtheid bereiken, worden zij uit de vacuole terug in het water losgelaten. Het is mogelijk dat waterbronnen een grote hoeveelheid Legionella bevatten.

Om dit risico uit te sluiten kan een speciaal ontworpen waterfilter worden gebruikt. U moet geen willekeurige filters gebruiken en hopen dat ze de klus zullen klaren. Micro-organismen hebben speciale waterfilters nodig om ze uit het water te verwijderen. Een legionella filter is wat je nodig hebt om het water te reinigen van het organisme.

Het bedrijf Legionella douchekoppen maakt legionella filters die gemakkelijk te gebruiken zijn en zeer betrouwbaar werken. Ze produceren legionella filters die kunnen worden gemonteerd op douchekoppen, doucheslangen, knijpdouches, kranen en wanddouches. Omdat deze filters zo goed gemaakt zijn, zou u tijdens het douchen geen verschil in waterdruk moeten voelen en toch weten dat het water veilig is voor legionella.

Enkele voordelen van het gebruik van legionella filters van Legionella douchekoppen zijn:

  • De bacteriën worden uit het water gefilterd
  • Terugstromen van water is beveiligd met een ingebouwde terugslagklep
  • Bescherming tegen legionella begint na installatie
  • Het is gemaakt met duurzame materialen

Bescherm vandaag nog met een legionella filter

Het is belangrijk om risico’s te vermijden als het gaat om de bescherming tegen micro-organismen in het water. Zet vandaag nog een stap door de legionella filters aan te schaffen voor uw douchekoppen en kranen. U kunt legionella filters bestellen en er zelfs meer over te weten komen door naar legionelladouchekoppen.nl te gaan. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met hun klantenservice via telefoon of e-mail.