juni 20, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Welke omsnoeringsmachine kun je het beste kopen?

Een omsnoeringsmachine koop je niet zomaar. Het is namelijk een behoorlijke aankoop en je wilt wel zeker weten dat je de juiste omsnoeringsmachine hebt. Waar moet je nu op letten bij het kopen van een omsnoeringsmachine? In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

Welke producten wil je omsnoeren?

omsnoeringsmachine

Allereerst is het belangrijk om jezelf af te vragen welke producten je wilt gaan omsnoeren en de formaten hiervan. Gaat het om dozen of pallets? Wat zijn de minimale en maximale afmetingen en het minimale en maximale gewicht hiervan? Bestaan de producten uit meerdere delen? Aan de hand van je antwoorden op deze vragen kun je op zoek gaan naar een omsnoeringsmachine die hiervoor geschikt is.

Welke snelheid heb je nodig?

Natuurlijk wil je wel dat je pakketten op de juiste snelheid worden omgesnoerd. Op de verpakkingen van omsnoeringsmachines wordt de snelheid meestal uitgedrukt in ‘aantal omsnoeringen per minuut’. Bepaal voor jezelf welke minimale snelheid jij graag wilt.

Welke capaciteit heb je nodig?

omsnoeringsmachine

Naast snelheid is ook de capaciteit van de machine van belang. Vraag jezelf af welke capaciteit je nodig hebt op piekmomenten. Dit is de minimale capaciteit die je nieuwe omsnoeringsmachine moet hebben.

Wel of niet volautomatisch?

Omsnoeringsmachines kunnen semi, half, automatisch of volautomatisch zijn. Welk type machine voor jou het beste is hangt af van de producten die je wilt omsnoeren en je persoonlijke voorkeuren.