juli 12, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Alles wat je wilt weten over de Lean Green Belt

green belt

Werken ze bij jou op het werk met de Lean-methode? En heb jij de Yellow Belt al binnen? Mooi. Dan ben je nu klaar voor de volgende training: de Green Belt. Maar wat houdt deze training eigenlijk in? Wij vertellen je alles wat je wilt weten over de Green Belt.

Wat houdt Green Belt in?

De Green Belt training is dé cursus waarin je leert zelfstandig een vergadertraject te begeleiden. Ook leer je tijdens deze training hoe je verandering naar een Lean manier van werken begeleid. Dat betekent dat je weet wat de elementen zijn van het Lean systeem en de onderlinge verbanden.
Tijdens de Green Belt cursus leer je hoe je verbeteren tot de dagelijkse routine maakt en hoe je andere collega’s daarin begeleidt. Overtuigen en technieken hiervoor zijn een belangrijk onderdeel in de Green Belt training.

Nog even op een rijtje wat je precies weet na een Green Belt training:

  • Technieken om tijdens het spreken meer impact te krijgen
  • Overtuigingstechnieken
  • Je maakt van verbeteren een dagelijkse routine
  • Je kent de elementen en onderlinge verbanden van Lean
  • Je weet hoe je een Lean verandering duurzaam maakt

Voor wie is de Green Belt training?

De Green Belt training is geschikt voor mensen met affiniteit met verandermanagement. Je weet hoe je een afdeling moet mobiliseren en hoe je moet samenwerken met alle lagen van de organisatie. Het gaat erom dat jij capabel genoeg bent om een afdeling te laten excelleren.

Green Belt examen

Nadat je de Green Belt cursus hebt afgerond doe je een examen. Maar de laatste keer dat jij in de schoolbanken zat is natuurlijk alweer een tijdje geleden. Dus hoe pak je zo’n examen nu aan en waar begin je met leren?
Online zijn er allerlei oefenexamens te vinden voor de Green Belt training. Hierdoor krijg jij een goed beeld van de toets. Het Green Belt examen is een open boek examen, dit betekent dus dat jij alles mag opzoeken in jouw boeken. Maar dit kost natuurlijk veel tijd. Ga hier dus slim mee om, maak een spiekbrief met belangrijke punten of gebruik post-its met zoektermen in je boek, zodat je geen tijd verspilt aan bladeren. Een andere tip is, om eerst alle vragen die je wél weet te maken, die zijn dan alvast binnen. Ga daarna met de moeilijkere vragen aan de slag. En tot slot, bereid je goed voor en maak aantekeningen tijdens de trainingen. Dan komt dat examen helemaal goed.

Green Belt training volgen

Ben jij enthousiast geworden over de Green Belt training? Bij 12Mprove bieden ze een hoogwaardige Green Belt training aan met een hoge fun factor. De training bestaat uit online leren en vier klassikale lessen. Check de training op 12mprove.nl