juli 12, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Dit is het werk van een landschapsarchitect

Voor het aantrekkelijk maken van een woon- of werkomgeving is de expertise van een landschapsarchitect nodig. Bij landschapsarchitectuur wordt niet alleen gekeken naar de wensen van bewoners, belanghebbenden en gebruikers. Ook is er veel kennis nodig van het gebied, draait het om creativiteit en het aanbieden van vernieuwende oplossingen. Bij BTL heeft een landschapsarchitect kennis van landschap, maar ook van ecologie, hydrologie en bodem. Zo wordt een uniek ontwerp gecreëerd waar iedereen tevreden mee is. Vanaf de eerste visie tot en met het laatste detail heeft een landschapsarchitect van BTL veel kennis en informatie nodig, maar ook een goed en vernieuwend idee.

Landschapsarchitect: het begint met een uitgebreide analyse

Natuurlijk begint het met een inventarisatie en een visie op een bepaalde omgeving. Allereerst moet worden gekeken naar het vormgeven van de natuur. BTL vindt een balans tussen natuurlijke processen en menselijk gebruik. Zo wordt er uitgebreid gekeken naar de bodem, maar ook naar eventuele patronen hierin. Met deze kennis wordt er een goede basis gelegd voor een plan. Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteedt aan de beplanting. Een landschapsarchitect weet alles over planten en bomen en dus ook welke beplanting bij een bepaalde omgeving past. Denk hierbij aan kleuren, structuren maar ook de seizoensbeleving. 

Het doel is om een duurzaam ontwerp te creëren dat op lange termijn aantrekkelijk is en blijft voor de omgeving. Hoe voegt groen waarde toe? Door het gebruik van duidelijke lijnen, vormen en materialen versterkt BTL de functie van groen in een stad of landschap. Een landschapsarchitect houdt natuurlijk ook rekening met wegen en andere infrastructuur bij het groene ontwerp.