juni 20, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Gelukkig is er een BBZ krediet in Alkmaar

Of je bedrijf nu in Alkmaar staat of ergens anders, het is niet altijd mogelijk om schulden te ontwijken, maar gelukkig zijn er noodoplossingen zoals een BBZ krediet. Bedrijven kunnen in zwaar weer verkeren doordat rekeningen niet meer betaald kunnen worden of doordat er te weinig winst wordt gemaakt. Waardoor een bedrijf failliet dreigt te gaan. Toch zijn er voor deze situaties oplossingen.

Schuldhulpverlening
Wanneer je te maken hebt met (hoge) schulden is het mogelijk om schuldhulpverlening in te schakelen. Zij ondersteunen jou bij het aflossen van de schulden die je nog hebt openstaan. Daarnaast helpen ze jou ook om te voorkomen dat je weer terugvalt in de oude situatie. Hierbij helpen ze door een financieel plan op te stellen maar ook door coaching aan te bieden op psychisch gebied. Wanneer je zelf lekker in je vel zit en alerter bent op situaties zul je zien dat het ook in je bedrijf beter gaat. 

Beëindigen van het bedrijf
Het is heel goed mogelijk dat je uiteindelijk je bedrijf moet sluiten omdat er geen leven meer in zit. Dit is voor veel mensen een zware klap, want hoe kun je dan nog in je levensonderhoud voorzien? Hiervoor is een oplossing. Je hebt namelijk een BBZ krediet dat je kunt aanvragen bij de gemeente. Dit is een lening, die uiteraard terug betaalt moet worden, op bijstandsniveau. Je krijgt dan net voldoende geld binnen om in je eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Over het algemeen geeft dit ondernemers, die hun bedrijf willen beëindigen, net iets meer lucht om de stap te zetten.