juni 12, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Haal het meeste uit jezelf samen met je werk

elektrisch verstelbaar bureau

Je bent graag op werk en beleefd veel plezier aan wat je doet. Dat is natuurlijk hartstikke mooi! Uiteraard wil je het meeste uit jezelf halen om zo jouw carrière een boost te geven. Hoe doe je dat? Om te beginnen is het handig dat je comfortabel te werk kan gaan. Je wilt namelijk niet dat je wordt geremd door onhandig gereedschap of pijntjes. Deze pijntjes kunnen ontstaan als je hard aan het werk bent en niet goed op je houding let. Je kan je verliezen in je concentratie en plots uren verkeerd zittend achter je computer zitten. Dit kan je eenvoudig voorkomen door te vragen naar handige dingen zoals een zit sta bureau.

Wat is een zit sta bureau en wat voor voordelen heeft het?

De naam verklapt de functie eigenlijk al. Een zit sta bureau stelt de gebruiker in staat om zowel zittend als staand te werk te gaan. Staan is goed voor je bloedsomloop en je rug. Dit integendeel tot zitten. Met een zit sta bureau kan je zowel zitten als staan afwisselen wat veelvoorkomende RSI klachten voorkomt. De meeste bedrijven hebben potjes voor hun medewerkers zodat zij bepaalde dingen kunnen aanschaffen die hen beter laten werken. Het zou dus goed kunnen dat dit ook mogelijk is bij jou. Denk hierbij aan het bekende motto: voorkomen is beter dan genezen. Grijp dus tijdig in als je lange zitdagen maakt en niet je werkplezier kwijt wilt aan vervelende pijntjes.

Het begint natuurlijk bij je stoel

Maar als je last krijgt van het zitten, moet je dan ook niet naar je stoel kijken? Dat ligt natuurlijk aan hoe erg je pijn is. Een goede ergonomische stoel moet comfortabel zijn voor een paar uur voordat je even een wandeling moet maken. Als jouw stoel al eerder pijn doet is het tijd om aan een vervanging te denken. Bijvoorbeeld een 24uurs stoel. Een 24uurs stoel is een stoel die een optimale ergonomische houding volhoudt voor lange tijd. Zo weet je zeker dat je optimaal zit wat blessures en veel tijd bij de fysio voorkomt.