juni 20, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

In het bos groeien de ideeën tot de hemel!

Vergaderen…we vullen er heel wat dagen mee. In muffe vergaderzalen, in de kantine of gewoon op kantoor. Eerst de agenda doornemen, dan de actielijst afvinken en dan één voor één door de agendapunten ploeteren. Vaak oersaai, zelden inspirerend. De meeste vergaderingen zijn nagenoeg nutteloos. We hebben elkaar weer eens gezien, we hebben wat ideeën besproken, in het gunstigste geval zelfs wat acties uitgezet. En vervolgens gaan we weer over tot de orde van de dag. Om een paar dagen of weken later opnieuw een vergadering te beleggen. Zonde ten top! Een goede vergadering kan zóveel opleveren. Als je maar de juiste locatie en setting kiest.

Kies eens een vergaderlocatie in het bos!

Een vergadering leent zich perfect om mensen te (ver)binden en te enthousiasmeren. Het kan leiden tot nieuwe inzichten en briljante ideeën. Maar dan moet je wel góed vergaderen. En daarbij is de setting van essentieel belang. Al eens gedacht aan een vergaderlocatie in het bos? Een vergadering in de natuur zorgt voor een hele andere dynamiek. Vergaderen op een nieuwe plek buiten ‘de zaak’ werkt inspirerend en vergroot de creativiteit. Omdat een vergaderlocatie in het bos niet tot de reguliere werkzaamheden behoort, verzet het je mindset. Dit heeft heel wat positieve effecten: de concentratie neemt toe, deelnemers voelen zich geïnspireerd en zoals al benoemd leidt een onbekende locatie tot meer creativiteit. In het bos groeien de ideeën hoger dan de bomen!

Het bos biedt oneindig veel mogelijkheden

Als je op zoek gaat naar een vergaderlocatie in het bos, dan zul je al snel ontdekken dat er enorm veel opties zijn. Kies je voor een simpel jachthutje zonder al te veel voorzieningen, waarbij je je eigen knapzak meeneemt en het echt op je eigen creativiteit aankomt? Of ga je liever voor een chique bosvilla, met alle mogelijke digitale vergadertools en met luxe catering? Organiseer je een informele brainstormsessie of moet het managementteam strategische beslissingen nemen? Zijn jullie met een paar mensen of is de hele afdeling of organisatie van de partij? Alles kan in het bos!

Teambuilding op vergaderlocatie in het bos

Wil je een extra dimensie toevoegen aan je ‘bosvergadering’? Het kan de ideale gelegenheid zijn om je vergadering af te sluiten met een teambuildingsessie. Informeer bij de vergaderlocatie of er opties voor teambuilding zijn, of bedenk zelf wat leuke activiteiten die bijdragen aan de teamspirit. Ook hier biedt het bos weer oneindig veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een oriëntatie opdracht, waarbij collega’s in groepjes een route moeten vinden aan de hand van verschillende aanwijzingen. Nog meer actie gewenst? Kies dan voor fysieke en mentale uitdagingen die in groepjes uitgevoerd moeten worden. Voor elke vergadering in het bos is een passende afsluitende teambuilding activiteit mogelijk.

Aarzel niet langer en kies voor de volgende bijeenkomst een vergaderlocatie in het bos. Succes verzekerd!

Bron: Wolfslaar