juni 16, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Leidinggeven als een multiplier

De beste leiders vergroten de capaciteit van iedereen om hen heen.

“De vraag is of slimme leiders domme teams kunnen creëren?”, Zegt Wiseman. “Soms kan de kennis van een leider een nadeel zijn voor een hele organisatie. Je kunt ook de omgekeerde vraag stellen: waarom zijn we zo slim en capabel rond sommige leiders, maar niet rond anderen? Multipliers zijn mensen om wie anderen hun best doen en het maximale eruit halen.

Simpel gezegd is werken als multiplier het nemen van wat je hebt en dat creëren tot iets dat veel groter en beter is. Leidinggeven als een multiplier zou hetzelfde moeten zijn … behalve in plaats van grotere aantallen, zou de uiteindelijke winst moeten bestaan ​​uit vertrouwen, verantwoordelijkheid, productiviteit en zakelijke impact.

Dit is natuurlijk de grootste uitdaging in leiderschap, en Wiseman maakt een geweldig punt in het proberen te achterhalen waarom leiders zich niet altijd vermenigvuldigen (en ongetwijfeld heb je dit uit de eerste hand gezien) -hoog-performers zijn niet per se leiders (althans niet zonder training).

In het geval van onze wiskundige analogie is een high-performer gewoon een groot aantal. Maar is het beter om een ​​100-niveau high-performer te hebben die op eigen kracht vooruit loopt of een leider met 75 niveaus die de output van elk lid van haar team vermenigvuldigt?

Leiders mogen niet vergeten verder te kijken dan hun eigen capaciteiten om het genie te gebruiken dat in hun team zit. Dus hoe doen ze het? Hoe betrekken leiders hun team en omarmen ze hoe werknemers het meest productief zijn om het multiplicatoreffect te creëren?

Maak de omgeving

Leiders moeten een omgeving creëren waarin goede dingen gebeuren. En leiders moeten, de manier waarop hun teamleden werken en hoe iedereen maximaal kan zijn, duidelijker erkennen dan wie dan ook.

Denk aan de flexibiliteit van je omgeving – hoe ziet het eruit voor mensen aan verschillende kanten van het flexibiliteitsspectrum? Sommigen willen een omgeving die zeer gedefinieerd is; anderen willen veranderen.

Een omgeving die gedijt van communicatie is essentieel – huur geen intelligente medewerkers in, alleen om ze op projecten te plaatsen die niet passen bij hun Expressiveness-tendensen.

Hoe een leider samenwerkt en feedback geeft (van 1-op-1 tot groep-brainstorms en alles daar tussenin) kan het verschil maken tussen prestatie en multiplier.

Herken de unieke individuele sterke punten van je teamleden

Als we ons realiseren dat elke persoon niet alleen intelligent is, maar ook vatbaar is voor specifiek denken en gedragsneigingen, kan het multiplicatoreffect op de voorgrond treden.

Groei en hogere productiviteit komt wanneer het volledige spectrum van denken en gedrag zowel wordt gebruikt als ontwikkeld. De aanmoediging om te werken aan visionaire ideeën en het delen van intellect, zal het multiplicatoreffect aansteken.

Getalenteerde mensen komen uit alle facetten. Een leider die niet alleen zijn / haar eigen sterke punten kan herkennen en er op kan inspelen, maar ook de sterke punten van zijn team, zal het multiplicatoreffect tot stand brengen. Www.gooiconsult.nl helpt je bij de ontwikkeling als leider.