juni 16, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Nieuwe onderneming? Dit is wat je moet weten

Je bent van plan om een nieuwe onderneming te starten, bijvoorbeeld een winkel, webshop of horecagelegenheid. Dit is niet alleen super spannend, maar het vergt ook veel tijd en veel geregel.  Veel mensen onderschatten wat er allemaal bij komt kijken. Denk jij dat jij het aan kunt? In dit artikel lees je essentiële tips voor elke startende ondernemer.

Ondernemingsplan

Een van de voorwaardes om succesvol te ondernemen is het vaststellen van een heldere strategie. Dit zet je allemaal in je ondernemingsplan. Hier bespreek je je strategie, de toekomst van bedrijf en je doelen. Denk er dus goed over na wat jouw korte en lange termijn doelen zijn voor deze onderneming. Weet ook wat de risico’s zijn en waar de kansen liggen.

Ken je klanten


Als tweede moet je als ondernemer zijnde je markt en je klanten kennen. Het is als beginnend ondernemen van groot belang om de markt goed te kennen. Niet alleen moet je goed weten wie jouw klanten zijn, maar je moet ook op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen én de concurrentie. Je moet altijd goed voor ogen houden voor wie je het product maakt en hoe je het product aan de man gaat brengen. En goed marketingplan is dan ook onmisbaar.

Rechtsvorm

Voordat je een bedrijf kunt starten en inschrijven, moet je een keuze gemaakt hebben vanuit welke rechtsvorm de onderneming gedreven gaat worden. Dit moet je straks namelijk doorgeven wanneer je je KvK gaat registreren. Je kunt hierbij kiezen uit een eenmanszaak of een BV. De keuze die je maakt heeft invloed op verschillende dingen zoals; aansprakelijkheid, belasting en opstart en doorlopende kosten.

Financiële zaken

Tenslotte dienen ook je financiële zaken op orde te zijn. Je eerste stap hierbij is het openen van een zakelijke rekening. Hierna moet je een plannetje maken voor hoe je de administratie gaat bijhouden. Ga je dit zelf doen of neem je hiervoor iemand in dienst? Je kan het natuurlijk ook door een extern bedrijf laten doen.

Natuurlijk moeten er ook betaaloplossingen komen voor jouw klanten. Vroeger werd alles afgerekend met contant geld, tegenwoordig gaar alles contactloos. Een pinautomaat kopen is dus essentieel. Neem eens een kijkje bij Sepay, zij bieden veel oplossingen en voordelen voor beginnende ondernemers in verschillende branches.

Wij wensen je veel succes met je nieuwe onderneming!