juni 16, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Schuldhulp

Heb je schulden en vind je het moeilijk om hieruit te komen? Dan is het mogelijk om schuldhulp aan te vragen. Via een traject krijg je dan intensieve hulp bij het omgaan met je geld en het verlagen óf aflossen van de schuld. Een externe organisatie bekijkt in diverse situaties naar posten waar je al geld op kunt besparen en zal de mogelijkheden rondom schuldsanering eveneens doornemen. Die persoonlijke hulp zorgt ervoor dat je efficiënter met geld om leert gaan en schulden in de toekomst voorkomt.

Het inhoudelijke traject
Het inhoudelijke traject bij schuldhulp bestaat uit meerdere onderdelen. Allereerst zal een stabilisatiefase ervoor zorgen dat je schulden stabiel blijven en zullen voorbereidingen worden getroffen om een uitgavenpatroon te creëren die tijdens het minnelijke traject als redelijk wordt ervaren. Tijdens de schuldregelingsfase mag je vervolgens geen nieuwe schulden meer maken zal het aflossen van de schulden van start gaan. Door middel van schuldbemiddeling- en sanering zullen de schulden worden herberekend en afgelost.

Schuldhulp aanvragen
Het verschilt per gemeente hoe en onder welke voorwaarden je schuldhulp kunt aanvragen. Voordat je dit doet dien je eerst de eigen administratie op orde te hebben en een plan van aanpak moeten overleggen. Op basis van een betalingsplan zal je financiële situatie weer op orde worden gebracht middels schuldhulp. Doel is om binnen 36 maanden de schulden te hebben afgelost en stabiliteit te hebben gecreëerd in je inkomsten en uitgaven.