juni 12, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Succesvol vergaderen? Boek een externe vergaderlocatie

Extern vergaderen

Hoe vaak zit jij bij een vergadering dat je denkt: “Wat doe ik hier?” Zonde! Een externe vergaderlocatie boeken, heeft op alle fronten zin. Aan een vergadering buiten de deur hecht je eerder waarde. Zeker als deze op een schitterende vergaderlocatie, zoals De Vergaderie in Arnhem, wordt gehouden. Hoe zit dat?

Vergaderlocatie

De wekelijkse vergadering

Je moet bedrijven eens de kost geven die standaard een wekelijkse vergadering inplannen. Zonder er bij na te denken of samenkomen noodzakelijk is. De ietwat saaie vergaderruimte op kantoor wordt gereserveerd. Als je geluk hebt, maakt de voorzitter een agenda en is er een actielijst. Je kunt je klok erop gelijk zetten: op het vergadermoment is er altijd iemand te laat. Bovendien loopt er tijdens de vergadering altijd wel een collega weg om een belletje te plegen. Of andersom een collega die de vergadering verstoort om iemand te roepen voor iets dringends. Het ergste is, als je tijdens de vergadering bemerkt, dat je er als vulling zit. Omdat je niets hebt toe te voegen. Killing!

Voordelen externe vergaderlocatie

Wat is het voordeel van een externe vergaderlocatie? Op de eerste plaats worden alleen die mensen uitgenodigd die belang hebben bij de bijeenkomst. Het bedrijf maakt namelijk kosten. Op de tweede plaats plan je gericht een vergadering in. Het doel en het onderwerp staan dan zeker vast. Vanzelfsprekend dat er dan een agenda is met actiepuntenlijst. Alle aanwezigen kunnen zich bovenal focussen op de vergadering. Geen ongewenste stoorzenders. En telefoons? Die gaan grappig genoeg vaak op stil, omdat men de tijd efficiënt wilt gebruiken.

De Vergaderie

Nog meer pluspunten

Daarnaast zijn er nog meer pluspunten. De context waarin je vergadert, is van invloed op het resultaat. Boek je een inspirerende vergaderlocatie, dan draagt dat zeker bij aan de ideevorming, creativiteit en effectiviteit. Tot slot word je bij een kwalitatieve vergaderlocatie in de watten gelegd. Je bent er echt even een dagje uit. Dat is niet alleen goed voor de kwaliteit van de vergadering, maar ook voor je werkgeluk. Kortom, succesvol vergaderen begint met een inspirerende externe vergaderlocatie.