juni 12, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Tip: hulp bij de financiële administratie

19

Mijn kwaliteiten liggen niet bij de financiële administratie, dat heb ik altijd al gezegd. Het is voor mij geen gave dit te kunnen en is dus altijd al een knelpunt geweest in het ondernemen. Dat wetende hield ik er rekening mee met het opzetten van mijn eigen zaak, je wilt immers wel succesvol ondernemen en niet gehinderd worden door enige achterstand. Voorts richt ik mijzelf het liefste op mijn core business, het doen waar ik goed in ben – en besteed ik andersoortige processen uit, die anders alleen in de weg zouden kunnen gaan zitten.

Inzichtelijke financiële situatie

20Mijn financiële administratie heb ik ondergebracht bij het bedrijf Dutch Adminfactory, een firma waarover ik zeer te spreken ben. Alle administratieve processen worden hierin handig en overzichtelijk ondergebracht – en ik heb er zelf geen omkijken meer naar maar tegelijk wel volledige inzage. Anders dan voorheen kan ik nu bijvoorbeeld dagelijks inzien hoe de financiële situatie ervoor staat en dus is mijn overzicht bewaakt. In het verleden was dit niet het geval en had ik dikwijls geen idee van de actuele situatie, was het altijd maar een beetje gokwerk. Dat is nu gelukkig over. 21Alle financiële processen worden tegenwoordig efficiënt ingericht en door het bedrijf bijgehouden. Ik heb er zelf nu ook helemaal geen handmatig werk meer in en dat scheelt enorm. Niet alleen in de chaos die totaal afgenomen is natuurlijk, maar ook in de mate van werk die er altijd in ging zitten. Het is zonde je blik van je core business af te halen en een groot deel van je tijd kwijt te zijn aan allerhande administratieve taken, waarvan je bovendien niet eens zeker weet of je ze überhaupt goed uitvoert. Een echte aanrader dus!