juni 23, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Veiligheid en preventie op werkvloer

Als werkgever draag je verantwoordelijkheid voor je werknemers. Zij moeten onder veilige arbeidsomstandigheden hun werk kunnen doen. En als zich noodsituaties voordoen, is het jouw taak om ervoor te zorgen dat er juist wordt opgetreden door de werknemers. Uiteraard moeten zij het alarmnummer bellen. Maar in sommige situaties is dit niet voldoende. Als er brand is of als er slachtoffers zijn die in levensgevaar verkeren tellen de eerste minuten het zwaarste. Dan moet er onmiddellijk worden opgetreden door de mensen die in de buurt zijn. Maar hoe zorg je er als werkgever voor dat jouw werknemers het hoofd koel houden? Volgens ons is een cursus bedrijfshulpverlening verreweg de beste optie.

 

Wat leer je bij een cursus BHV Ede?

Tijdens een cursus bedrijfshulpverlening leer je als deelnemer hoe je om moet gaan met een hele reeks aan calamiteiten. Uiteraard krijg je eerste een paar stevige theorielessen. Maar daarna bestaat het grootste gedeelte van de cursus uit praktijkoefeningen op een speciaal daarvoor ingerichte trainingslocatie. Meestal lijkt deze locatie op een echte werkomgeving zoals bijvoorbeeld een kantoorpand of een winkel. Op deze trainingslocatie gaan de deelnemers van de cursus onder begeleiding van een gekwalificeerde instructeur allerlei situaties naspelen. Je leert hoe je een brand moet blussen en hoe je moet evacueren. En uiteraard leer je hoe je slachtofferhulp moet verlenen. Hoe je wonden moet verzorgen, maar ook hoe je moet reanimeren.  Je kunt hiervoor terecht bij de BHV Ede vestiging van G4S.

 

De zorgverzekeraar betaalt mee

Een BHV cursus klinkt duur, maar dit valt best mee. Omdat bedrijfshulpverlening onder ‘preventie’ valt, is de kans groot dat de zorgverzekeraar mee wil betalen. In sommige gevallen zal de zorgverzekeraar de kosten zelfs in zijn geheel vergoeden. Een cursus bedrijfshulpverlening is dus een investering waarmee je de werkvloer op een relatief goedkope manier een stuk veiliger maakt.