juni 20, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Wat is outplacement?

Het wil nog wel eens gebeuren dat bedrijven fuseren met andere bedrijven, overgenomen worden of failliet gaan en hierdoor mensen ontslagen moeten worden. Daarnaast komt het ook wel eens voor dat het niet meer klikt tussen de werkgever en de werknemer of dat de werknemer niet meer goed functioneert (binnen het team). In alle gevallen is het helaas zo dat de werknemer niet lang meer in dienst zal zijn en hierdoor dus op zoek moet naar een nieuwe uitdaging. Als werkgever zou je ervoor kunnen kiezen om de werknemer aan zijn of haar lot over te laten, maar de meeste bedrijven kiezen er in deze gevallen voor om een outplacement bureau in te schakelen. In dit artikel vertellen we je alles over het outplacement traject.

Wat doet een outplacement bureau?

Wanneer je een outplacement traject wilt starten voor jouw werknemer(s) zal je een outplacement bureau moeten inschakelen, zoals De Overstap. Een outplacement bureau heeft connecties met enorm veel bedrijven in diverse branches. Hierdoor kunnen zij snel schakelen en hebben ze de perfecte match voor jouw werknemer zo gevonden. Als gerenommeerd bureau is De Overstap de beste keuze voor zowel werkgever als werknemer. Professionele begeleiding van jouw werknemer naar zijn nieuwe uitdaging, zonder hierbij de huidige relatie met de werkgever te beschadigen.

Hoe ziet een outplacement traject eruit?

Niet iedereen is hetzelfde. Zo kan het zo zijn dat de werknemer met een fysieke of mentale beperking zit en hierdoor lastig aan een nieuwe baan komt. Of misschien heeft de werknemer de afgelopen 30 jaar bij dezelfde werkgever gewerkt en heerst er een enorme faalangst bij het solliciteren. Elk persoon is anders en dat weten ze bij De Overstap als geen ander. Er is daarom geen outplacement traject hetzelfde. Het traject is volledig modulair opgebouwd zodat er aan iedere wens voldaan kan worden. Wil je graag meer weten? Informeer dan gerust een keer bij De Overstap naar de mogelijkheden voor jouw werknemers.