juni 12, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

Zakelijke taaltraining Frans

logo_website_taaltrainingen

parijsVan mijn werkgever heb ik de mogelijkheid gekregen om een taaltraining Frans te volgen, omdat ik veel met Franse documenten te maken heb. Volgens de werkgever was het niet nodig, omdat mijn Frans slecht is. Mijn werkgever vond het een goed idee om op deze manier de efficiëntie te verhogen. Het leek mij ook een goed idee, omdat ik op deze manier meer zakelijke Franse worden kan begrijpen.

Intake

Voordat ik kon gaan beginnen met de taaltraining Frans moest ik wel eerst deelnemen aan een intake gesprek. Tijdens het gesprek zou mijn Frans taalniveau worden gemeten, zodat de taaltrainer wist waarmee zij te maken had.

 

Na de intake heb ik een aantal cursussen gevolgd waarbij de focus voornamelijk lag op het begrijpend lezen van de teksten. Er waren best veel zakelijke worden waarvan ik de precieze betekenis niet wist uit te leggen. Deze cursussen hebben er zeker voor gezorgd dat ik beter Franse teksten en documenten kan lezen en begrijpen.

 

Naast het lezen is er ook gekeken naar mijn schriftelijke kwaliteiten. Van de taaltrainer heb ik verschillende zakelijke zinnen geleerd die ik kan toepassen in vrijwel elk zakelijk document. Op deze manier weet ik zeker dat ik schriftelijk sterker ben dan voorheen.

 

Mijn werkgever is heel erg tevreden met het resultaat van de cursussen. Hij heeft een aantal van mijn teksten doorgelezen en hij vind de teksten een stuk professioneler dan voorheen. Zelf merk ik ook dat ik een stuk sneller teksten begrijp en dat ik veel meer werk gedaan kan krijgen!