juni 12, 2024

Succesvol ondernemen

Alles over succesvol ondernemen!

AED cursus voor al mijn collega’s

aed cursus

Afgelopen week vroeg mijn baas me om op zoek te gaan naar een aed cursus voor mij en mijn collega’s. aed cursusDe reden hiervoor was een artikel wat hij gelezen had over het belang hiervan, waarna hij me meteen deze opdracht gaf. Ik vond het zelf echt een goed initiatief van hem, want het is niet alleen veel veilig op het werk maar ook daarbuiten.

 

Veiliger dan ooit

Tegenwoordig hangen op veel openbare plekken een aed, daarom is een cursus van belang. Volgens de wet is het zo dat iedereen hem mag gebruiken, maar de effectiviteit daarvan is erg laag. Je moet namelijk de plakkers op de juiste plekken plakken zodat je zeker weet dat de schok op het juiste punt in het lichaam gegeven wordt. Wij hebben er hier op kantoor ook eentje hangen, maar gelukkig hebben wij deze nog nooit hoeven te gebruiken. Het is natuurlijk zo dat je nooit weet of dit ooit gaat gebeuren, maar voorkomen is beter dan genezen.

aed cursusAanrader voor alle bedrijven

 

Wij hebben ons diploma gehaald via G4S, die nog veel meer aanbiedt. Zo kun je hier bijvoorbeeld ook je EHBO of BHV halen, wat ik in de toekomst zeker wil gaan doen. Al deze dingen zijn ook buiten werktijd om erg handig om te bezitten, dus misschien ga ik deze wel in mijn eigen tijd volgen en betaal ik ze zelf. Ik zou elk bedrijf aanraden om eens te kijken naar de mogelijkheden voor jouw collega’s of werknemers. Veiligheid staat altijd voorop, ook onder werktijd!